Dag "Dadde" Nätterqvists hemsida på
www.jakobslund.se

Mottot för all ridning skall vara:
"Allt du önskar att hästen ska ge dig, måste du själv ge den, både till kropp och till själ"

Ryttmästare Dag Nätterqvist, Färjestaden, avled den 20 november 2009 i en ålder av 87 år.

Läs Leif Erik Törnbloms in memoriam här

Här kan Du läsa artiklar om Dag Nätterqvists syn på klassisk ridning kontra dagens ridning. 

Här publiceras också hans skrivelse till Jordbruksverket, hans artikelserie om klassisk ridning med fakta om hästens muskulatur och hur den påverkas vid felaktig resp. riktig ridning. 

Välkommen!

Idag finns ingen "facktidskrift" som öppet och objektivt avhandlar de problem som gäller hästen i de traditionella ridgrenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. De är förbundets "talorgan" eller (och) sponsrade av något företag som sponsrar någon tävlingsryttare, kusk eller annan viktig del av sporten. 

Sporten, med ledning, domare, tränare, ryttare, kuskar, journalister, tidskrifter, åsikter och tyvärr även hästen, har hamnat i den kommersiella "grottekvarn" som sakta men säkert maler ned skolning, kunskap, objektivitet och frihet till social lydnad och likformighet. 

I ett land som Sverige med sitt högeffektiviserade Pampvälde (Svenska dressyrtränarkåren, Svenska Dressyrringen och Svenska Dressyrdomarkåren) + Ridsportförbundets tjänstemannakår synes Internet med dess hemsidor vara den perfekta lösningen för att till morgondagens ryttare framföra för ledningen obehagliga förhållanden. 

I min hemsida gör jag inga anspråk på att ha funnit sanningen (även om det verkar snubblande nära) men jag framför underbyggda synpunkter på olika problem. 

Dag NätterqvistCopyright: Dag Nätterqvist 1998 - 2006
webmaster: johan@jakobslund.se
Rapportera gärna fel du hittar.

www.jakobslund.se/dadde

eXTReMe Tracker

Om cookies