Scandinavium
Artikel av Dag Nätterqvist


Som vanligt var arrangemangen bra. 
De svenska hopperyttarna sköter sig som vanligt nuförtiden mycket bra. Hästmaterialet verkar vara av mycket hög klass. I så hård konkurrens räcker det inte med att inte ha otur -  man måste dessutom ha tur, vilket var det som saknades. Skulle jag velat ändra på något så skulle det vara att Maria Gretzer red Feliciano mindre kraftfullt och därigenom lockade honom till att bli mer rädd om sig. Hästarna måste lära sig att själva "ta vara på sig". Feliciano stannar inte. Detta måste ske på sikt och vid framhoppningen. 

Alla ryttarna är bra. Malin Baryard och Lisen Bratt är helt outstanding. Detta inte så mycket för vad dom gör - utan mer för vad dom inte gör. När jag ser dessa två får jag Gundes berömda "ståpäls". Jag tror, att deras hästar inne på banan upplever något liknande.

Dressyren skiljer sig markant från hoppningen. Där får jag aldrig "ståpäls" men väl frossbrytningar. Där gäller som vanligt inte vad hästarna gör utan vem ryttarna är. Av de svenska ryttarna tycker jag mig spåra, att Ulla Håkansson på Bobby har börjat vakna till insikt. Bättre sent än aldrig. Jag hade inte tyckt det vore fel om hon vunnit.

Pratkvarnarna i TV bör vara lite mer försiktiga med sina uttalanden både vid hoppningen och dressyren. Det hoppar för många grodor ur deras munnar. Anders Gernandt hade åtminstone humor. 

Törnbotten 1999-05-08
Dag Nätterqvist      VBF    GSRCopyright: Dag Nätterqvist 1999
Till startsidan

Webdesign:  Susanne Elfström, som också har gjort videon Motivera din häst